Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията реши да изслуша председателя

...
Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията реши да изслуша председателя
Коментари Харесай

Антикорупционната парламентарна комисия вика Цацаров |

Парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията реши да изслуша председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Миналата седмица членовете на. Предложението беше на Георги Георгиев от Има Такъв Народ, който настоя ръководителят на КПКОНПИ да бъде питан за размера на гражданската конфискация, осъществена от КПКОНПИ от 2013 година до момента, какъв е бил избраният от съда размер, както и каква част от него е постъпила в бюджета. 

Докато депутатите се чудеха по какъв начин и по кое време да привикат Сотир Цацаров, той заяви, че и ще напусне поста си от 1 март. 

Комисията през днешния ден е решила още, че след Цацаров ще бъде изслушван и директорът на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев.

Днешното съвещание е било изместено за по-ранен час, без това да бъде оповестено, поради което и публицистите нямаха достъп до него. От обява на Тома Биков от ГЕРБ-СДС обаче излиза наяве, че е имало разногласия в залата. Той обвинява ръководещите в неяснота. Причината обаче е прозаична - Биков е настоял комисията да пита Цацаров и ДАНС за отнетия достъп до класифицирана информация на ръководителя на КПКОНПИ. Предложението му не е било признато.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР